Полша свика среща на Вишеградската група за обсъждане на Русия

Полският министър-председател Матеуш Моравецки свика спешна среща на правителствените ръководители на Вишеградската група (Полша, Чехия, Словакия, Унгария) „по руския въпрос“. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на Правителствения информационен център.

Полша свика среща на Вишеградската група за обсъждане на Русия

Отбелязва се, че общуването между министрите ще се осъществява чрез видеовръзка.

„Целта на тази среща е да се обсъди ситуацията на фона на ескалацията на действията през последните седмици от страна на Руската федерация, последните събития в чешко-руските отношения и да се изрази солидарност и подкрепа за действията, предприети от Чехия», се казва в съобщението.

По-рано чешкият президент Милош Земан заяви, че чешката служба за сигурност и информация не е съобщила за руски агенти в доклада си за инцидента във Врбетица. Той го нарече сериозен, но подозрения спрямо Русия недоказани.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments