Китай засилва подкрепата за Русия на фона на ожесточаването на санкциите на Запада

Говорителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин заяви по време на брифинг, че китайските власти възнамеряват да започнат да засилват подкрепата за Русия на фона на по-строгите западни санкции срещу Москва. Това съобщи РИА Новости.

Китай засилва подкрепата за Русия на фона на ожесточаването на санкциите на Запада

„Ние сме категорично против използването на едностранни санкции. … Китай и Русия поддържат всестранно партньорство помежду си. По въпросите на защитата на държавния суверенитет КНР и Русия ще се подкрепят взаимно“, каза той.

Според дипломата КНР се надява, че Америка и Русия ще установят конструктивен политически диалог и ще премахнат разногласията си «на равноправна основа, на принципите на взаимното уважение».

«Едностранните санкции (САЩ) са проява на хегемония, те предизвикват общ протест», подчерта Уанг Уенбин.

Освен това той отбеляза, че в контекста на пандемията на коронавируса световната общност трябва да се обедини, за да преодолее новите предизвикателства.

„В такава ситуация е необходимо да се активизират усилията, насочени към поддържане на мира и сигурността в света“, заключи той.

По-рано заместник-съветникът по националната сигурност на САЩ Дулуп Сингх заяви, че резултатите от въвеждането на новите американски санкции срещу Русия са близки до очакванията на Белия дом.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments