Атанасова: Слави Трифонов трябва лично да носи отговорност пред избирателите си, а не да се крие

Слави Трифонов трябва лично да носи отговорност пред избирателите си, а не да се крие зад гърба на една дама, това не е никак елегантно. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова в студиото на Нова телевизия във връзка с издигането на Антоанета Стефанова за премиер и решението на ИТН да върне веднага мандата. Това е опит за заобикаляне на отговорност, е оценката на Десислава Атанасова. По думите й Трифонов поставя и президентът Румен Радев в една странна ситуация, а като довод затова тя посочи, че негативите от това правителство ще бъдат прехвърлени върху президента.

Атанасова: Слави Трифонов трябва лично да носи отговорност пред избирателите си, а не да се крие

От колко месеца говорим, че трябва да се подхожда отговорно към политическите послания и към отговорността. Има най-различни хипотези, но много зависи от това кой ще вземе третия мандат и какво ще предложи, ако изобщо предложи нещо. Като че ли никой вече не иска да носи отговорност за нищо. Трябва да се търси и намира диалог и сега, ако някой вземе мандата и реши да управлява, очаквам поне на разговори да ни покани, заяви Атанасова.

Попитана дали ГЕРБ биха издигнали още веднъж Борисов за премиер, Атанасова отговори, че изборът на хората ще покажеПо отношение на служебното правителство тя коментира, че то е призвано единствено и само да проведе нови парламентарни избори. ГЕРБ не е внесъл нито едно предложение за промяна на изборните правила. Ние казваме нещо много важно — не може да правиш промени, толкова важни и драстични, без да знаеш колко е срокът на действие на парламента и кога ще бъдат предсрочните избори. Гласуване по пощата не може да се приеме за една нощ. Дистанционно и електронно гласуване също не може да се приеме за кратко време. От ГЕРБ обаче са имали голямо желание да променим системата, като дадем шанс за мажоритарен вот в два тура. ГЕРБ е внасял два пъти тези предложения, каза още Десислава Атанасова като аргумент, че тези промени не са бързане.

Само за няколко дни г-н Трифонов излъга три пъти хората. Той се отказа от електронното дистанционно гласуване и от възможността българите в чужбина да гласуват. Най-рано през октомври може да се направи преброяване на населението и райониране. За три дни имаме три лъжи. Първо, 2.5 млн. бяха излъгани след референдума. Второ, 500 000 бяха излъгани, че той има отговорност и желание да управлява. Трето, той дори не се появи да благодари на хората, добави Атанасова.

На въпрос какво е нейното отношение за ситуацията с уволнения преподавал от УНСС, тя заяви, че няма нужда да дава коментар, тъй като университетите имат автономия и Борисов няма никакво отношение към уволнението. News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments