Швеция: Изтеглянето на руската армия от границата с Украйна е «димна завеса»

Шведският министър на отбраната Петер Хултквист заяви, че връщането на частите на руската армия в пунктовете им за постоянна дислокация след проверката на бойна готовност е «димна завеса», съобщава телевизионният канал SVT.

Швеция: Изтеглянето на руската армия от границата с Украйна е "димна завеса"

„Русия създаде за себе си значителна свобода на действие на този етап, оставяйки на място оръжията и всичко останало. По този начин личният състав може да бъде прехвърлен тук много бързо. В бъдеще нивото на напрежение може да се повишава и понижава в зависимост от това, което е в интерес на Русия“, каза Хултквист.

Шведският министър на отбраната счита, че Русия умишлено е оставила оръжията на мястото на ученията в южната част на страната.

„Говоря за димна завеса: оставянето на оборудването и материалните средства на място създава възможност за бързо реализиране на действия“, добави той.

Той също така заяви, че е провел разговори с украинския си колега Андрей Таран. В отговор на въпроса дали Швеция е приела украинската интерпретация на ескалацията на конфликта, шведският министър отговори отрицателно.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments