Newsweek: Стратегическото командване на САЩ публикува туит за ядрена война

Това странно изявление предизвика бурна реакция от потребителите на Twitter, които поискаха от Командването да обясни какво се случва. Някои бяха разтревожен от формулировката на съобщението: «Кой вариант може да бъде по-лош от ядрения?» — пита един от тях. Други решиха да покажат чувството си за хумор в отговор на този туит.

Превод от Newsweek, САЩ: 

Newsweek: Стратегическото командване на САЩ публикува туит за ядрена война

В много странен туит Стратегическото командване на САЩ предполага, че противниците му могат да обмислят използването на ядрено оръжие.

Докладът на стратегическото командване на САЩ за състоянието на въоръжените сили беше предшестван от туит, публикуван минути преди полунощ.

„Спектърът на конфликтите днес не е нито линеен, нито предсказуем. Трябва да разгледаме вероятността конфликтът да доведе до условия, които могат много бързо да принудят противника да разгледа използването на ядрено оръжие като най-малко лошия вариант“, се казва в туита.

Това странно съобщение предизвика бурна реакция от потребителите на Twitter, които поискаха от Командването да обясни какво се случва.

„Какво изобщо означава това?“, попита един потребител.

„Това е доста зловещо изявление“, добави друг.

„Струва ми се, че подобни неща не бива да ни се съобщават чрез туитове“, пише една жена. „Това е наистина страшно, смразяващо“, съгласи се друг потребител.

Някои бяха разтревожени от формулировката на това съобщение. „Кой вариант може да бъде по-лош от ядрения?“ — попита един от тях.

Други го подкрепиха: „В каква реалност ядреният вариант е най-малко лош? Искате да кажете, че има нещо още по-ужасно? »

Американското стратегическо командване е «глобално военно командване», чиято мисия е да «възпира стратегическите атаки и да разполага военни сили според указанията, за да гарантира сигурността на нашата страна и нашите съюзници», така е описана мисията на командването на официалния си уебсайт. То също така контролира всяко изстрелване на ядрено оръжие.

Всяка година Командването представя доклад пред Конгреса на САЩ за текущото състояние на изпълнение на задачите, ангажиментите, постиженията, плановете и нуждите на тази агенция.

Източник: https://www.newsweek.com/us-strategic-command-tweet-nuclear-war-1584909

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments