Немски политик: Трябва да приключим с темата Украйна, а Германия да се сближи с Русия


Премиерът на германския регион Саксония Михаел Кречмер смята, че е необходимо да се подобрят отношенията между Русия и ЕС. Според него е необходимо да се постигне концепцията за общ европейски дом от Атлантика до Владивосток, съобщава телевизионният канал RT DE.

Немски политик: Трябва да приключим с темата Украйна, а Германия да се сближи с Русия

Както е уверен германският политик, би било неприемливо конфликтът в югоизточна Украйна да раздели Брюксел и Москва.

„Нека сложим край на темата за Украйна — да допринесем за установяването на мира там и тогава ще има още повече възможности за сътрудничество“, каза Кречмер.

Той добави, че руснаците и европейците искат само мир, сигурност и възможност да изградят живота си, като работят помежду си.

«Европейският съюз и Русия са двама партньори, които живеят на един общ континент, които винаги ще бъдат свързани помежду си, ще зависят един от друг», каза германският премиер.

Кречмер заключи, че Германия и Русия трябва да се занимават това, което ги обединява. За Берлин и Москва е важно да си взаимодействат по отношение на опазването на климата, борбата срещу COVID-19 и икономиката, посочи той.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments