Германското министерство на икономиката моли да не се обвързват случаят Навални и «Северeн поток 2»

Икономическият министър Петер Алтмайер призова да не се обвързват проектът «Северен поток 2» и «отделните случаи» помежду си, като споменава случая Алексей Навални, съобщава медийната група  Funke.

Германското министерство на икономиката моли да не се обвързват случаят Навални и "Северeн поток 2"

„Трябва да оценим изграждането и завършването на тръбопровода и да вземем решения, независимо от отделните случаи“, казва Алтмайер.

Според него през последните 50 години доставките на газ все още не са се превърнали в инструмент за политическа борба между «Запада и Изтока».

„Отклонението от този подход трябва да бъде внимателно обмислено“, каза Алтмайер.

Той увери, че транзитът на газ през Украйна ще продължи и след завършването на газопровода, а изграждането на терминали за втечнен газ ще позволи на Германия да се предпази от предполагаемия възможен политически натиск от Русия.

„Изграждайки така наречените терминали за втечнен газ, ние също така гарантираме, че можем по всяко време да покажем независимост от газа, идващ по тръбопровода, ако Русия се опита да упражни политически натиск чрез газа“, обясни Алтмайер.

По отношение на Навални той призова за спазване на всички международни стандарти за правата на човека.

По-рано германските медии съобщиха, че Германия търси компромис по отношение на «Северен поток 2».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments