FAZ: Скандал на Даунинг Стрийт — британските СМИ обвиняват за изтичане на кореспонденцията на Джонсън бившия му съветник

В продължение на няколко месеца фрагменти от личната кореспонденция на британския премиер „систематично изтичаха“ в мрежата, пише Frankfurter Allgemeine. Британските медии свързаха течовете с бившия старши съветник на Борис Джонсън Доминик Къмингс, който беше «главният стратег» на кампанията за излизане на Великобритания от ЕС. Според вестника в британската политика започва „борба на живот и смърт“: консерваторите се опасяват, че Къмингс ще продължи да публикува уличаващи материали.

FAZ: Скандал на Даунинг Стрийт - британските СМИ обвиняват за изтичане на кореспонденцията на Джонсън бившия му съветник

От няколко месеца в интернет се появяват фрагменти от личната кореспонденция на британския премиер Борис Джонсън. Това радва опозицията и дава на гражданите представа за стила на комуникация на техния лидер. На самия Джонсън, очевидно, въобще не му е весело: за да намери «плъха», той започна вътрешно разследване. Малко след това британските медии свързаха неотдавнашните течове със стария приятел на Джонсън Доминик Къмингс, бивш старши съветник на премиера, съобщава Frankfurter Allgemeine.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments