Der Spiegel: Германският външен министър се обяви против нови антируски санкции

Германският външен министър Хайко Маас отхвърли идеята за нови санкции срещу Русия, съобщава Der Spiegel. Докато кандидатът на Зелените за канцлер Аналена Барбок настояваше за по-строго отношение към Русия, Хайко Маас предупреди срещу «конфронтационните крясъци» и призова за диалог с Русия.

Превод от Der Spiegel (Германия):

Der Spiegel: Германският външен министър се обяви против нови антируски санкции

Германският външен министър Хайко Маас отхвърли идеята за нови санкции срещу Русия, съобщава Der Spiegel. Докато кандидатът на Зелените за канцлер Аналена Баербок настояваше за по-строго отношение към Русия, Хайко Маас (СДПГ) предупреди срещу «конфронтационните крясъци» и призова за диалог с Русия.

Маас предложи да се попита дали новите, по-строги санкции наистина могат да подобрят положението на Навални, който е в затвора. Според германския външен министър Европейският съюз вече е използвал напълно наличните инструменти и е изразил позицията си по случая Навални. А санкциите срещу Русия, наложени заради конфликта в Украйна, остават в сила, докато ситуацията там не се промени, каза Маас.

Хейко Маас приветства първото сближаване между Русия и САЩ. Той призна, че отношенията понастоящем са много лоши, но допъли, че това не трябва да е така, така че позицията на Москва, която очевидно е готова да разговаря с американския президент Джо Байдън и да обсъди подробно предстоящата му среща с Владимир Путин, е зарадвала германския министър.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments