Авиацията на ЮВО и Черноморския флот се върнаха от Крим в базите си

Авиацията на Южен военен окръг и Черноморския флот се върна на летищата си за постоянно базиране след ученията в Крим, съобщи ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на ЮВО.

Авиацията на ЮВО и Черноморския флот се върнаха от Крим в базите си

«Над 50 самолета от оперативно-тактическата и вертолетната авиация на ВВС и ПВО от Южен военен окръг и морската авиация на Черноморсикя флот са върнати от Крим на летищата на постоянното им базиране», заявиха от военния окръг.

На 22 април руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви приключването на внезапната проверка на войските в Южен и Западен военни окръзи и нареди връщането на войските в пунктовете им за постоянна дислокация.

САЩ заявиха, че ще продължат да наблюдават ситуацията в близост до границите на Украйна, след като Русия обяви приключването на маневрите. НАТО също подчерта, че са взели предвид изявлението на Шойгу, но възнамеряват да «продължат да наблюдават отблизо» действията на руските войски.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments