Украинецът Гончаренко спретна разпит на Меркел: «Путин убиец ли е?» Но получи отпор

Известен със своите скандални изцепки депутат Алексей Гончаренко, представляващ Украйна в ПАСЕ, се разписа с няколко провокации на настоящата сесия на парламентарната асамблея. Той спретна разпит на германския канцлер Ангела Меркел.

Украинецът Гончаренко спретна разпит на Меркел: "Путин убиец ли е?" Но получи отпор

Президентът на ПАСЕ дори заплаши украинския депутат, привърженик на екс-президента на Украйна Петро Порошенко, с дисциплинарни наказания.

По време на речта на Меркел депутатът й спретна своеобразен разпит.

«Имам към Вас един въпрос, на който бих искал да получа еднозначен отговор: да или не.

Убиец ли е Путин? Благодаря», обърна се депутатът към немския канцлер.

Президентът на ПАСЕ Хендрик Демс го разкритикува, наричайки подобно обръщение недопустимо.
Меркел избегна отговора, но представителят на Киев вече се похвали с «победа», а критиката относно питането към Меркел нарече поредното доказателство, че ПАСЕ се било продало за руски сребърници.
Все пак имаше отговор на Меркел, макар и уклончив. Канцлерът на Германия увери, че не сдържа критиката си към президента на Русия Владимир Путин, но само в личен разговор с него.

«Що се отнася до Путин, то ще кажа със свои думи, че когато става дума за критика, аз не се сдържам, изразявам я в личното си общуване с него, това е моят стил с този феномемн», каза канцлерът на Германия.

Тя добави, че «е съгласна не с всичко, което се случва в Русия», с която има «много конфликти», затрудняващи отношенията.

Но, според немския лидер, при всички случаи диалогът с Русия трябва да остане.

Инцидентът бе коментиран от избягалата от Одеса, неиздържайки преследванията на нацистите, журналистката Юлия Витязева.

«Между другото, в ПАСЕ сигурни ли са, че именно такива персонажи трябва да бъдат членове на парламентарната делегация? А ако той в знак на протест хвърли върху тях коктейли Молотов?», написа тя в своя Телеграм-канал.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments