Министерство на външните работи на Словакия: Руските дипломати експулсирани от страната бяха под подозрение на специалните служби

24 април 2021-Нюз Фронт.

Трима служители на руското посолство в Словакия, които трябва да напуснат републиката, са били под подозрение на словашките специални служби. Това съобщи в събота, 24 април, главата на Министерството на външните работи на Словакия Иван Корчок в интервю за изданието Respekt.сz.

Министерство на външните работи на Словакия: Руските дипломати експулсирани от страната бяха под подозрение на специалните служби

„Наскоро получихме информация от нашите специални служби, че трима служители на дипломатическата мисия на Руската Федерация в Братислава не действат по начина, по който трябва да действат дипломатите. И беше взето политическо решение ”, каза дипломатът.

В същото време той добави, че времето на експулсирането на руски дипломати е пряко свързано със случващото се в Чехия, въпреки факта, че Братислава е действала според информация на собствените си специални служби.

За всички е очевиден сценарият обаче на западните спецслужби и структурите на НАТО, които са разпратили инструкции до страните от ЕС за накаляване на градуса на напрежението с Русия.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments