Киев помоли израелския премиер да посредничи в преговорите с Москва


Украйна предложи на израелския премиер Бенямин Нетаняху да посредничи в преговорите с Русия. Това съобщи украинският посланик в Израел Евгений Корнийчук, съобщава ТАСС.

Киев помоли израелския премиер да посредничи в преговорите с Москва

Дипломатът отбеляза, че Нетаняху има добри отношения както с украинския президент Владимир Зеленски, така и с руския лидер Владимир Путин.

„Щастлив съм да заявя, че министър-председателят не каза „не“, каза Корнийчук.

Той също така добави, че израелският премиер е заявил, че ще се опита да направи всичко по силите си, за да подобри отношенията между Русия и Украйна.

По-рано президентът на Руската федерация Владимир Путин на среща в Кремъл с президента на Беларус Александър Лукашенко заяви, че украинският лидер Владимир Зеленски е готов да бъде приет в Москва за обсъждане на начини за нормализиране на двустранните отношения. Киев заяви, че Зеленски определено ще отговори на поканата на Путин да обсъди двустранните отношения в Москва.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)Киев помоли израелския премиер да посредничи в преговорите с Москва

Коментари:

comments powered by HyperComments