«Караул! Война!» Шойгу направи неочакван ход в Крим

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу взе решение да завърши внезапната проверка в Южен и Западен военни окръзи, защото всички поставени цели са постигнати.

"Караул! Война!" Шойгу направи неочакван ход в Крим

Ходът е твърде неочакван, особено за тези, които по-рано разпространявайха панически  фейкови съобщения от серията «Караул! Война!», наблюдавайки придвижването на руската техника към границата на Украйна.

«Считам, че целите на внезапната проверка са напълно постигнати. Войските демонстрираха способността да осигурят надеждна отбрана на страната», каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу на среща за резултатите от действията на Южен военен окръг и Въздушно-десантните сили по време на внезапните проверки.

И направи неочакван ход: взе решение като цяло „да завърши дейностите по проверката в Южен и Западен военни окръзи“.

От 23 април започна завръщането на войските на мястото на постоянната им дислокация.

Но Генералният щаб, командващ войските на военните окръзи и Въздушно-десантните войски трябва тепърва сериозно да се потрудят — да извършат детайлен анализ и да направят изводи от внезапната проверка на войските.

Военният кореспендент на «Комсомольская правда» Александр Коц в своя Телеграм-канал не се въздържа и иронизира тези, които по-рано разпространяваха панически фейкови съобщения от серията: «Караул!Война!», наблюдавайки придвиждането на руската техника и военни към границата на Украйна.

«Всички, които панически крещяха «Караул! Война!» сега мълчат. Помня как беше обявено за извеждането на основната групировка руски войски от Сирия», допълни военният кореспондент.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments