Euronews: Дипломатическият конфликт между Чехия и Русия не стихва


На фона на дипломатическия скандал, предизвикан от обвиненията срещу руските специални служби, Чехия обяви, че ще ограничи броя на служителите в руското посолство в Прага. В отговор Москва изрази решителен протест срещу чешкия посланик и също така поиска да се намали съставът на чешката дипломатическа мисия в Русия. Кремъл продължава да отрича всички твърдения за „подривна дейност“ в Европа, наричайки тези изявления „провокативни“ и „недружелюбни“, съобщава Euronews.

Euronews: Дипломатическият конфликт между Чехия и Русия не стихва

Москва заяви решителен протест срещу чешкия посланик заради действията на властите на страната му срещу руските дипломати и поиска Прага да намали броя на служителите в своята дипломатическа мисия в Русия, «като се вземе предвид несъответствието между наетите на място». Русия също така обяви, че си запазва правото да „предприеме други стъпки към Чехия при отприщване на антируска кампания“.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments