Шойгу каза думата си веднага след Лавров

В рамките на ден изявление към руските т.нар. «западни партньори» направиха и Сергей Лавров, и Сергей Шойгу.

Шойгу каза думата си веднага след Лавров

Риториката, без съмнение, се изостри.

За първи път от времето на Рейгън САЩ нарекоха Русия свой противник.

Подобно изявление направи замминистърът Сергей Рябков, реагирайки на казаното от държавния секретар на САЩ Антъни Бленкен за ситуацията в Украйна.

Вниманието на руските т.нар. «западни партньори» бе изострено и от министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, който постави ултиматум на Германия.

А в обедните часове за защитата на границите на Русия се изказа и министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Наистина ли се промени риториката на Русия?

Ами ли изостряне на взаимоотношенията с руските «партньори» на Запад?

Впрочем, в Русия нееднократно отбелязват, че, например, отношенията със САЩ са достигнали дъното. Но това не означав, че Москва се отказва от взаимодействие.

Напротив, Кремъл призовава контактите да бъдат разширени.

Военният експерт и полковник в оставка Виктор Литовкин подчерта, че не бива да се очаква сблъсък със САЩ — «никаква война няма да има».

Но Русия наистина показва на Америка, че с отбраната й шега не бива.

Литовкин подчерта също, че нито САЩ, нито Европа няма да посмеят да нападнат Русия, защото знаят за риска от ответен удар, в това число ядрен.

«От друга страна, НАТО — това е бясното куче на Запада. Америка държи алианса в ЕС като нашийник за европейските държави. Те считат, че Русия ще отговори на агресията на НАТО с удари по Европа, но веднага трябва САЩ да бъдат предупредени, че удар ще последва, да, но той ще е по САЩ.

И никакъв Атлантически океан няма да ги спаси от руското възмездие.

Това, считам, ще отрезви американските «партньори», подчерта Литовкин.

Експертът се върна към изявлението на Шойгу, пояснявайки, че министърът нееднократно показва, че е безполезно да се проявява агресия спрямо Русия.

Руските граници са надеждно защитени.

«Така че нека само посмеят да нарушат нашите граници. Всичките им стратегически бомбардировачи ще бъдат моментално ликвидирани. Русия има надеждна система за противоракетна отбрана. Както и да трещят по нашите граници, никой не е в състояние да изплаши Русия.

Русия не може да бъде изплашена!

Трябва да напомня, че Западът лансира своята воинствена риторика още и за да напъхат руснаците в надпревара с въоръженията», постави точката Литовкин.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments