Русия обяви експулсирането на петима полски дипломати

23 април 2021-Нюз Фронт.

Руското външно министерство обяви петима полски дипломати за персона нон грата с предписание да напуснат територията на Русия преди края на 15 май, следва от изявлението на уебсайта на ведомството.

На 15 април Полша обяви трима руски дипломати за персона нон грата. Основанието за такова решение стана твърдението за нарушение на условията на техния дипломатически статут и осъществяване на вредоносна дейност срещу Полша, разбира се без каквито и да било доказателства.

Русия обяви експулсирането на петима полски дипломати

В отговор на провокативните действия на Полша за експулсиране на руски дипломати, изхождайки от принципа за реципрочност, министерството обяви петима служители на полското посолство в Руската Федерация за персона нон грата. Те трябва да напуснат територията на Руската Федерация преди края на деня на 15 май 2021 г. “, се казва в изявление на външното министерство.

Изгонването на руски дипломати от Полша е „поредното потвърждение, че Варшава умишлено следва курс към по-нататъшно деградиране и унищожаване на двустранните ни отношения“, смятат във външното министерство, а контактите между Москва и Варшава всъщност са замразени „благодарение на старанията на полските власти през последните години. »

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments