Путин затъкна в колана си четирима президенти на САЩ, петият не би го изплашил

Санкциите, наложени на Русия, не принудиха руския лидер да се вслуша в мнението на Запада. Путин вече успя да затъкне в колана си четирима американски президенти и сега няма признаци, че петият е успял да го изплаши. Напротив, Байдън, пише авторът, както се казва, мигна първи. Какво мислят за това читателите на The Times?

Превод от The Times (Великобритания):

Путин затъкна в колана си четирима президенти на САЩ, петият не би го изплашил

На фона на изтеглянето на руските войски до украинската граница мнозина се опасяват, че руският президент отново успял да надиграе Запада.

През един летен ден на 2001 г., няколко месеца след встъпването си в длъжност като президент на САЩ, Джордж Буш излезе от замъка от 16-ти век в Словения и обяви, че е погледнал Владимир Путин в очите.

„Почувствах душата му“, каза Буш.

«Според мен той е много праволинеен и заслужава доверие»

Спомням си как един френски журналист, който стоеше до мен до стените на този замък по време на пресконференцията след срещата на върха, реагира на тези думи на Буш: тя се ухили недоверчиво.

Оттогава изминаха две десетилетия, а друг новоизбран президент на САЩ даде на руския лидер напълно противоположна оценка. Джо Байдън заяви, че веднъж е казал на Путин, че руският президент няма душа.

Когато през март в телевизионно интервю Байдън беше попитан дали счита лидера на Кремъл за «убиец», Байдън отговори: «Да, считам».

Дали жестоката реторика на Байдън и санкциите, наложени от САЩ и Великобритания в четвъртък, 15 април, в отговор на „враждебното поведение“ на Русия, ще спрат настъплението на Русия към западната демокрация?

Путин вече успя да затъкне в колани си четири американски президенти и сега няма признаци, че петият е успял да го изплаши.

Напротив, Байдън явно мигна първи: той взе решение да изтегли двата американски военни кораба, които трябваше да влязат в Черно море миналата седмица, след като руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков посъветва тези кораби да стоят по-далеко от Русия, «за тяхното добро».

Коментари на читателите: 

IMK

Путин е много интелигентен човек с много дълбоки исторически познания, които толкова липсват на Запад.

Hoss Cartwright

Като се има предвид, че Урсула фон дер Лайен е начело на Европейската комисия, Байдън и неговият Алцхаймер са начело на САЩ, Борис Джонсън е начело на Обединеното кралство, Си и Путин могат — със или без взаимна подкрепа — да превземат САЩ, Европейския съюз и Обединеното кралство по всяко време, без да срещнат никаква съпротива. Западът е фатално слаб, така че какво да очакваме?

Gary Hyams

Трябва да бъдем изключително предпазливи и да не се намесваме в делата на „задния двор“ на Русия. Руснаците нямат нужда от чужди територии, но ще направят всичко възможно да защитят руснаците.

DukeOfLancasterVI

Хм, подценяването на янките е лоша идея. В крайна сметка това е единствената държава в света, която хвърли ядрени бомби върху друга държава. Ако решат да убиват, ще се пролее много кръв.

Източник: https://www.thetimes.co.uk/article/branding-him-a-killer-wont-bother-putin-he-thinks-biden-is-bluffing-6pbvpvwg7

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments