Пролетният поход на Зеленски приключи. Лаврите отидоха за руската армия

Руската армия е способна с първия удар да унищожи останките от украинската авиация и да деактивира командните пунктове на Въоръжените сили на Украйна.

Това пише редакторът от изданието «Московски Комсомолец» Сергей Валченко.

Пролетният поход на Зеленски приключи. Лаврите отидоха за руската армия

Той счита, че на този етап въоръжените сили на Украйна не са започнали да атакуват пряко и мащабно републиките в Донбас.

Журналистът също така отбелязва, че за предотвратяване на подобен сценарий няма да е необходима руска инвазия, а използването на високоточни оръжия за далечни разстояния, които Русия има, ще бъде достатъчно.

„Например военноморските комплекси „Калибър“, с които са оборудвани подводниците и корабите от Черноморския флот. Крилатите ракети с обсег над 1000 км от Черно море ще достигнат Киев и дори по-нататък. Русия има крилати ракети с далечен обхват Х-101, способни да поразяват цели на няколко хиляди километра от точката на пуска“, отбелязва авторът.

Той добавя, че самолетите-ракетоносци Ту-160 и Ту-95МС дори няма да имат нужда да навлизат в украинското въздушно пространство.

„Първият удар ще унищожи останките от украинската авиация, ще деактивира командните пунктове, ще унищожи основните арсенали, складовете за боеприпаси, съоръженията за съхранение на гориво.

И тогава, както признават всички независими експерти, опълченците на Донбас, без да срещнат съпротива, ще отидат където намерят за добре. Например до границите на Луганска и Донецка области, или до Харков и Запорожието, или до Николаев …“, подчертава експертът.

„Пролетната кампания на Зеленски може да се счита за приключила. Всички лаври отново отидоха за руската армия. Е, на украинския президент дори не му остана едно ливрово листо за украинския борш. Време е да помислим за връщане в «Квартал-95». Той се справя много по-добре на сцената, отколкото в политиката“, обобщава Валченко.

Подобна гледна точка споделят и украинските генерали, които са убедени, че ВКС на Русия могат да унищожат цялото ВВС на Украйна и да пробият коридор в Приднестровието.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments