Посланикът на САЩ в Русия се завърна у дома

Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан пристигна във Вашингтон след препоръката на руското външно министерство към американския посланик да проведе консултации с американското ръководство, съобщава РИА Новости.

Посланикът на САЩ в Русия се завърна у дома

Самият Джон Съливан каза, че е пристигнал в Щатите, за да се срещне със семейството си и да преговаря с администрацията.

„В Москва тази сутрин времето беше отлично, абсолютно прекрасно. Радвам се, че се върнах и очаквам с нетърпение да видя семейството си и да се срещна с колегите си в администрацията“, каза Съливан.

На 16 април руският външен министър Сергей Лавров обяви, че Москва е препоръчала на Съливан да отпътува до Вашингтон за „подробни, сериозни консултации“. Според него помощникът на президента на Русия Юрий Ушаков е направил такава препоръка към дипломата. Както се съобщава, Ушаков също така е очерта пред Съливан мерките, които руската страна ще предприеме в отговор на санкциите на Вашингтон.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments