Песков поясни изявлението на Путин за «червените линии»


Прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков по време на пресконференция отговори на въпрос на журналисти относно значението на «червените линии», споменати от държавния глава Владимир Путин, и тяхното възможно отношение към Украйна.

Песков поясни изявлението на Путин за "червените линии"

По време на ежегодното си обръщение към Федералното събрание руският президент Владимир Путин предупреди другите страни да не преминават „червените линии“ и заяви, че „Русия ще има търпението и професионализъм за всякакви ответни мерки“. Той предупреди, че Москва ще намери възможност да защити позицията си, «ако някой не иска да води диалог, избере егоистичен и арогантен тон».

Говорителят на Кремъл подчерта, че Русия не е страна в конфликта в Донбас.

„Това е вътрешен украински конфликт и тя трябва да го реши. А червената линия — това са националните интереси на Русия. Това е свързано с двустранните отношения с други държави, включително с Украйна“, поясни Песков.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments