Американски генерал сподели какво я очаква Украйна в случай на война с Русия

Генералът от американските военновъздушни сили Филип Брийдлав сподели за последиците от война между Русия и Украйна.

Американски генерал сподели какво я очаква Украйна в случай на война с Русия

Според военния, ако Москва използва цялата си военна мощ, тогава Киев ще се окаже в изключително трудна ситуация.

Той отбеляза, че е много опасно да се подценява мощта на руската армия.

„Това е недопустимо и неразумно. Казвам това като военен”, заяви Бридлав в интервю за едно от украинските издания.

Бридлав също не се съгласи с мнението, че Украйна е „бойно поле“ между Москва и Вашингтон. Според него в случай на въоръжен конфликт в тази източноевропейска държава войната ще бъде само между Русия и Украйна.

„Невъзможно е да се определи тази ситуация като война между САЩ и Русия и че Украйна се е оказала в центъра на тази война. Това не е така”, каза той.

«Ако сега избухване конфликт и Русия отново (подчертавам това) нахлуе на територията на Украйна, тогава отново ще започнат военни действия между Русия и Украйна, а не между Русия и САЩ на територията на Украйна», — подчерта американският военачалник.

Генералът подчерта, че Украйна ще се нуждае от помощ в случай на конфликт с Русия. Той обаче отказа да посочи точно кои от западните страни биха могли да окажат такава подкрепа.

„Да, можем да кажем, че западните сили могат да се притекат на помощ на Украйна. Но дори това все още няма да означава открита война между Съединените американски щати и Русия или между страните от НАТО и Русия.

Затова сега обект на дискусия трярбва да не е възможността за открита война между САЩ и Русия или между НАТО и Русия. По-добре да обсъдим кои западни държави могат да предоставят военна помощ на Украйна. Не мога да кажа директно — Америка. Но и не мога да кажа директно НАТО”, каза Бридлав.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments