Западните медии коментират посланието на Владимир Путин: «Времето на Русия дойде»

22 април 2021-Нюз Фронт.

Водещи световни издания активно обсъждат и анализират речта на руския президент.

Почти всички водещи световни медии, още преди края на излъчването на посланието на руския президент до Федералното събрание, започнаха да цитират и активно да коментират съдържанието му.

Западните медии коментират посланието на Владимир Путин: "Времето на Русия дойде"

Представяме най-ярките и показателни моменти, които демонстрират как речта на Владимир Путин е възприета на Запад.

«Руският лидер демонстрира собствено нравствено превъзходство и възнамерява да даде урок на президента Байдън и други лидери на западните страни», пише The New York Times. «Дойде време Русия, която има нравствено превъзходство и вече губи търпение, да отвърне на удара.»

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди Запада да не пресича червената линия в отношенията със страната «- Би Би Си направи заглавието едно от основните послания на посланието към международната общност.

Форбс подчертава, че „Путин е предупредил, че страната му ще има асиметричен, бърз и твърд отговор“, ако други страни преминат „червените линии“.

„Путин предупреди, че тези, които заплашват Русия, ще съжаляват на фона на напрежението в отношенията между Запада и Руската Федерация“ — така започва публикацията във „Вашингтон пост“. Въпреки че изданието е избрало почти да не анализира текста на съобщението, веднага насочва разговора към ситуацията с блогъра Навални.

Американският телевизионен канал CNBC разбира, че «Русия иска мир и споразумения за контрол на оръжията … Путин рекламира планираните инвестиции на страната в хиперзвукови оръжия и междуконтинентални балистични ракети».

 

Мексиканското издание на The Economista обърна специално внимание на плановете на Русия за борба с изменението на климата:

„Русия е основен производител на въглеводороди. Путин обеща, че ще се бори срещу изменението на климата. «

 

CNN смята, че един от основните приоритети на посланието е планът, обявен от руския президент за „максималния охват на руското население с ваксинации [срещу коронавирус]“. Заслужава да се отбележи, че CNN никога не са имали положително отразяване на събитията в Русия. Коментаторите в този канал този път не използваха клишето, което често ползват за войнствената реторика на Кремъл.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments