Сергей Шойгу пристигна в Крим за внезапна проверка на войските

22 април 2021-Нюз Фронт.

Министърът на отбраната на Руската Федерация Сергей Шойгу пристигна в Крим, където днес се провежда основният етап от междувидовите учения на Южния военен окръг (ЮВО) и ВДВ, които се провеждат в рамките на внезапна проверка на боеготовността, съобщиха от прес-службата на министерството.

Сергей Шойгу пристигна в Крим за внезапна проверка на войските

В Крим Сергей Шойгу облетя с вертолет районите на дислокация на войските и бойната техника, извършвайки проверка на готовността на военноморските и сухопътните групировки войски за ученията, а също така изслуша доклада на командира на Южния военен окръг, генерал от армията Александър Дворников за действията на войските в рамките на ученията.

„В практическите действия на войските (силите) на полигона Опук, подразделенията на общовойсковата армия, военновъздушни сили и ПВО, военни кораби и кораби, воински части на бреговите войски на Черноморския флот (ЧФ) , част от силите на Каспийската флотилия на Южния военен окръг, и подразделянията на въздушно-десантните войски, «- заявиха от Министерството на отбраната на Русия.

Министерството на отбраната на Русия посочи, че възможностите на полигона позволяват отработване на десантиране на войски и преодоляване на противодесантната отбрана на противника, както и за десантиране морски десант
— до два пехотни батальона в същото време. Освен това на Опук има възможност да се стреля по брегови цели с помощта на военно-морски артилерийски системи, да се използва оперативно-тактическа и армейска авиация.

По-рано Русия от 20 до 24 април забрани полетите над Крим и Черно море. Ограниченията се отнасят за въздушното пространство от Севастопол до Феодосия, което е в непосредствена близост до южното крайбрежие на Крим, и за част от международните води на Черно море.

Преди това Министерството на отбраната на Русия обяви забрана за преминаване на чужди военни кораби през водите на страната в три района на Черно море. Забраната ще влезе в сила от 24 април до 31 октомври тази година. В същото време Керченският проток ще остане отворен.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments