SANA: Четирима военни са ранени в Сирия при израелска ракетна атака

Четирима сирийски военни бяха ранени след отблъскване на ракетна атака от Израел. Това се казва в изявлението на сирийското министерство на отбраната, публикувано във Facebook.

SANA: Четирима военни са ранени в Сирия при израелска ракетна атака

Според съобщението, «около 01.38» в четвъртък, 22 април, Израел нанесе ракетен удар от въздушното пространство на «окупираните Голански възвишения, поразявайки някои цели в околностите на Дамаск» и причинявайки материални щети. Сирийските военни заявиха, че системите за противовъздушна отбрана на САР са успели да свалят повечето ракети.

Израелското министерство на отбраната в Twitter  съобщи, че Сирия е изстреляла ракета «земя-въздух» в посока пустинята Негев в южната част на Израел.

„В отговор атакувахме батареята, от която е изстрелян снарядът, както и допълнителните батареи „земя-въздух“ в Сирия“, заявиха от израелската армия.

Както съобщи Reuters, позовавайки се на израелската армия, сирените са задействани близо до град Димона, където се намира ядреният реактор.

По-рано в четвъртък, 22 април, стана известно, че системите за противовъздушна отбрана на Сирия отблъскват израелска ракетна атака в сирийската провинция Дамаск.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments