Путин за опита за държавен преврат в Беларус: Всички граници бяха преминати

Руският президент Владимир Путин нарече вопиющ опита за държавен преврат в Беларус и плановете за убийството на главата на републиката Александър Лукашенко. Руският лидер заяви това по време на годишното си послание до Федералното събрание.

Путин за опита за държавен преврат в Беларус: Всички граници бяха преминати

„Можете да имате всяка гледна точка по отношение на политиката на президента на Беларус Лукашенко Александър Георгиевич, но практиката на организиране на държавни преврата, плановете за политически убийства, включително на висши служители, това вече бе твърде много. Всички граници вече бяха преминати“, подчерта Путин.

Той също така обърна внимание на факта, че западните страни не осъждат случилото се.

„В същото време е характерно, че дори такива груби действия не намират осъждане на така наречения колективен Запад. Изглежда никой просто не забелязва това, всички се правят, че изобщо нищо не се е случило“, каза държавният глава.

Путин отбеляза, че никой не мисли колко хора биха пострадали и как би се развила съдбата на Беларус, ако беше предприет опит за държавен преврат.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments