Путин приложи сицилианска защита при позвъняването на Байдън

Според Пол Стейгън, след разговора Вашингтон е изпратил сигнал към Украйна с указание да се откаже от използването на военна сили в Донбас.

Путин приложи сицилианска защита при позвъняването на Байдън

След позвъняването на президента на САЩ Джо Байдън до руския му колега Владимир Путин Вашингтон е изпратил сигнал до Украйна с указанието да се откаже от използването на военна сила в Донбас. Това заяви публицистът от Норвегия Пол Стейгън за изданието steigan.no.

По-рано главния научен сътрудник от Института за САЩ и Канада към РАН Владимир Василиев заяви, че «със своето позвъняване до Владимир Путин Джо Байдън извърши традицонен за предишните американски администрации от XXI век ход в шахмата, играейки Е2-Е4».

Стейгън отбеляза, че Путин е позволил на президента на САЩ «да опипа почвата» и е доказал, че Москва е готова за уловките от страна на Вашингтон и НАТО.

В резултат президентът на Русия правилно е разиграл често използваната в шахмата в отговор на хода Е2-Е4 т.нар. «сицилианска защита».

Според автора от Норвегия, със своите действия в Керченския пролив Русия е показала, че не се шегува.

А Байдън е постъпил нелогично, първоначално наричайки Путин «убиец», а след това телефонирайки на «убиеца».

По-рано Байдън заяви, че е предложил на руския лидер да проведат среща през лятото в Европа. Проведеният преди броени дни разговор с Путин бе наречен от американския президент «откровен и уважителен».

Независимо от това, на 15 април Байдън подписа указ за въвеждането на нови антируски санкции. МВнР на Русия по-рано обнародва ответните мерки на новите санкции на САЩ, а след това Москва въведе ограничения срещу Джон Болтън и други високопоставени американски чиновници.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments