Русия въведе временни ограничения за полети над част от Крим

Русия въведе временни ограничения за полети над част от Крим и Черно море от 20 до 24 април. Това съобщи «Интерфакс», позовавайки се на международното известие за пилотите.

Русия въведе временни ограничения за полети над част от Крим

„Районът е обявен за временно опасен за полети на самолети“, — следва от документа на NOTAM.

Според координатите зоната за ограничаване на полетите до височина от 19 хиляди метра включва въздушното пространство над южната част на Крим (в участъка от Феодосия до Севастопол), както и териториалните води, прилежащи към южното крайбрежие на Крим. Ограничението засяга и част от международните води на Черно море.

Както се съобщава в бюлетина на Управлението за навигация и океанография към руското министерство на отбраната, от 24 април до 31 октомври в редица региони на Черно море в зоната на териториалните води на страната е забранено преминаването на чужди военни кораби и други държавни кораби. Във връзка с това решение украинското външно министерство протестира срещу Русия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments