Президентството: Профилът на бъдещия премиер — интелигентен, да си мери думите, образован

Профилът на бъдещия премиер зависи от профила на правителството, но във всеки случай той трябва да бъде анти Борисов. Този премиер трябва да е интелигентен, образован човек, който може да си мери думите и да работи в интерес на обществото. Анти Борисов, не в смисъл да гони Борисов, а да работи и да се държи по друг начин. Тази своя позиция изложи в студиото на Нова телевизия председателят на Стратегическия съвет към държавния глава проф. Александър Маринов.

Президентството: Профилът на бъдещия премиер - интелигентен, да си мери думите, образован

На този етап не може да се каже какви са шансовете да се състави правителство, но това е по-добрият вариант, според президентството, тъй като страната се нуждае от работещ кабинет. Възможностите не са много, посочи Маринов. Според него най-добрият вариант е да се състави правителство на промяната, макар и това да е трудна работа.

Мотивът обаче да се състави правителство само за да бъде удължен животът на парламента е слаба и несъстоятелна аргументация. Във всеки случай от президентството отстояват позицията, че безпринципната коалиция няма да е добро дело, а новите избори, ако такива се налагат, са в рамките на нормалния демократичен процес.

Мотивът обаче да се състави правителство само за да бъде удължен животът на парламента е слаба и несъстоятелна аргументация. Във всеки случай от президентството отстояват позицията, че безпринципната коалиция няма да е добро дело, а новите избори, ако такива се налагат, са в рамките на нормалния демократичен процeс.

Коментари:

comments powered by HyperComments