Песков сподели за бъдещата работа на посланиците на Русия и САЩ

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че посланиците на Руската федерация и САЩ ще се върнат на работа след консултациите, ако това е целесъобразно за развитието на руско-американските отношения.

Песков сподели за бъдещата работа на посланиците на Русия и САЩ

„Завръщането обикновено на посланиците след приключване на консултациите в техните столици се обосновава преди всичко с целесъобразността. Виждаме, че отношенията сега са в най-ниската си точка“, каза говорителят на Кремъл.

Според него има определени последици от недружелюбните мерки, предприети от Вашингтон срещу руската държава. Освен това Русия работи по ответни мерки.

„Има и определени контакти, включително контакти Патрушев-Съливан (секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев и посланикът на САЩ в Москва Джон Съливан), които се състояха вчера, по време на които се обсъжда тази ситуация“, каза Песков.

По-рано американският посланик в Русия Джон Съливан заяви, че планира да се върне в Москва до няколко седмици преди срещата на върха на американския президент Джо Байдън и руския президент Владимир Путин.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments