Песков оцени думите на Захарова за «маразматичния парад» в Чехия

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков коментира изявлението на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова за «маразматичния парад» в Чехия.

Песков оцени думите на Захарова за "маразматичния парад" в Чехия

По-рано на 20 април Захарова нарече ситуацията с разследването на експлозиите в чешката Врбетица през 2014 г. «маразматичен парад».

„Считаме това поведение на Прага за безпочвено, разрушително от гледна точка на двустранните отношения. Тази линия на Прага е лишена от всякакъв здрав разум“, каза говорителят на Кремъл.

Според него действията на Чехия приличат на опити да бъдат подобни на непредсказуемите, агресивни действия „на по-големите си другари отвъд океана“.

„Това е правилна формулировка от външното министерство. Това решение и неоснователните и безпочвени обвинения на нашите чешки опоненти са скандални. Те не се поддават нито на разбиране, нито на анали“, заключи Песков.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments