Меркел: Газът от «Северен поток 1» не е по-лош от транзитния газ от Украйна

В Европа има противоречия относно изграждането на Северен поток 2, но газът по Северен поток 1 не е по-лош от транзитния газ от Украйна. Това изявление направи германският канцлер Ангела Меркел, предаде РИА Новости.

Меркел: Газът от "Северен поток 1" не е по-лош от транзитния газ от Украйна

Тя оцени качеството на руския газ по време на речта си в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

„Като ЕС намерихме обща позиция, като променихме газовата директива за разрешителното за този тръбопровод. Във всеки случай бих искала да отбележа, че газът не е от Северен поток 2, който все още не се изпомпва, но газът от Северен поток 1 не е по-лош от този, което преминава транзитно през Украйна, или от газа, който идва от Русия през Турция“, — подчерта Меркел.

Според канцлера решението за изграждане на „Северен поток 2“ е прераснало в „политическа борба“.

«Северен поток 2» предвижда изграждането на два линии на газопровода с общ капацитет от 55 милиарда кубически метра газ годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. САЩ активно се противопоставят на проекта, като популяризират своя втечнен природен газ в Европейския съюз. Освен това противниците на проекта са Украйна и редица европейски държави.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments