Лукашенко: Нормализирането на ситуацията в Донбас зависи само от Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко по време на срещата си с депутата на украинската Върховна Рада Евгений Шевченко заяви, че регулирането на конфликта в Донбас зависи само от украинските власти, които трябва да следват Минските споразумения. Това съобщи агенция «БелТА».

Лукашенко: Нормализирането на ситуацията в Донбас зависи само от Украйна

„Нормализирането на ситуацията в проблемните области на Украйна, предимно в Донбас, зависи само от Украйна. Нека, може би, от утре, ако вървим според споразуменията от Минск и така нататък, на някой може и да му се обтегнат нервите относно някои украински интереси. Но, повярвайте ми, Украйна ще спечели в средносрочен план“, подчерта Лукашенко.

Освен това, белоруският лидер отбеляза, че лично е обсъждал въпросите, свързани с тази ситуация, с бившия украински президент Петро Порошенко и с настоящия Владимир Зеленски.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments