Главният прокурор на Чехия заяви, че експлозията във Врбетица не е бил терористичен акт

Експлозиите в склада за боеприпаси в източното чешко село Врбетице през 2014 г. не са били терористична атака. За това написа генералният прокурор на Чешката република Павел Земан на страницата си в Twitter.

Главният прокурор на Чехия заяви, че експлозията във Врбетица не е бил терористичен акт

Според него от правна гледна точка този случай не се разследва като престъпление, определено като терористична атака.

«В случая не е имало (установен факт с) интерес да се наруши конституционният ред или (да се нанесе ущърб) на отбранителната способност на Чешката република,» пише генералният прокурор.

Той също така добави, че това е «въпрос изключително на политици» и попита как трябва да се характеризира инцидентът в политиката и медиите.

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви по-рано, че властите на страната подозират руските специални служби в участие в експлозията на склада за боеприпаси във Врбетица през 2014 г. Първият вицепремиер Ян Хамачек обяви, че 18 руски дипломати ще бъдат експулсирани от страната.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments