ERR: Финландия е готова да закупи руската ваксина «Спутник V»

Финландия обяви готовността си да закупи руската ваксина, без да чака одобрението й от Европейската агенция по лекарствата. Съмненията около AstraZeneca нарастват, освен това закупуването на Спутник V не противоречи на споразумението за централизирано снабдяване с ваксини от ЕС, тъй като Европейският съюз не е сключил никакви споразумения относно руската ваксина.

Превод от ERR (Естония)

ERR: Финландия е готова да закупи руската ваксина "Спутник V"

Финландия е готова да закупи руската ваксина срещу коронавируса Спутник V, без да чака одобрението й от Европейската агенция по лекарствата.

Това заяви министърът на населението и социалните въпроси на Финландия Криста Киуру, отговаряйки на въпроси на депутати от парламента.

Според нея Финландия ще започне преговори за закупуването на руската ваксина.

„Министерството на социалните въпроси и здравеопазването и Министерството на външните работи си разпределиха задачите за осъществяване на контакт с Русия и започване на преговори“, каза Киуру.

Според нея това не противоречи на споразумението за централизирано снабдяване на ваксини от Европейския съюз, тъй като ЕС не е сключвал договори по повод Спутник V.

Във Финландия също нарастват съмненията относно ваксината AstraZeneca. Има съобщения, че някои хора се отказват от тази ваксина, надявайки се да получат препарат от друг производител в бъдеще.

Финландският здравен департамент продължава да препоръчва използването на противоепидемични мерки при преминаване на границата, както и за хора, които са били ваксинирани срещу коронавируса в която и да е друга държава.

Източник: https://rus.err.ee/1608180304/finljandija-gotovitsja-kupit-rossijskuju-vakcinu-sputnik-v

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments