ДПС: Няма да подкрепим ГЕРБ и БСП

Разчетохме вота на българските избиратели и изборните резултати като искане за промяна.

На заседание на Националното оперативно бюро на ДПС председателят Мустафа Карадайъ обяви, че партията няма да подкрепи загубилите на изборите, разбирайте ГЕРБ и БСП. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов в кулоарите на парламента днес.

ДПС: Няма да подкрепим ГЕРБ и БСП

В тази ситуация позицията ни остава валидна и няма да подкрепим коалицията ГЕРБ-СДС, уточни той.

ДПС ще подкрепи правителство на новите партии, ако разбира се, те предложат такова и ако приемат нашите приоритети, добави Летифов. Това е позицията и тя остава непроменена към момента, категоричен е той.

Минути след това от трибуната на парламента депутатът от ДПС Йордан Цонев обяви официалната позиция:

«След промените ДПС винаги е следвала ясна и принципна позиция — НАТО и ЕС, никога не е изневерявала. Винаги е показвала ясно каква линия на политика следва, във всички народни събрания».

Той отново повтори позициите на партията и обясни, че «промяната, която се иска, е детрониране на ГЕРБ.

«Това е промяната, ние ще подкрепяме трите нови партии в парламента в усилията им да съставят мнозинство и кабинет. Това е ясно изразена позиция на обществото, не в кулоарите. Ние решихме, че няма да подкрепим никакво правителство на партиите, които загубиха 300 000 гласа», обясни Йордан Цонев.

«Вие сте най-токсичната партия, помним как бламирахте всеки един законопроект през годините«, обърна се той към депутатите от ГЕРБ и обяви: «Трябва да бъдете отстранени».

«Няма да правим кабинети и няма да участваме, но ще подкрепяме новите партии да го съставят и ще ги подкрепим да се извърви пътя към елиминиране на ГЕРБ от властта. Това ще направим и на следващите избори», категоричен бе Цонев.

Антония Чорева, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments