Чехия призова за запазване на търговските връзки с Русия

Вицепремиерът на Чешката република и ръководител на Министерството на промишлеността и търговията Карел Хавличек защити търговските отношения с Русия, като заяви, че е важно тези отношения да не търпят загуби. Това съобщи РИА Новости.

Чехия призова за запазване на търговските връзки с Русия

„Имаме хиляди фирми, които търгуват с Руската федерация. Важно е търговските и индустриалните отношения да не претърпят сериозни загуби, доколкото е възможно. Нямаме за цел да торпилираме когото и да било отново и отново. Вместо да продължаваме с взаимната „престрелка“, ще се радвам ситуацията да се успокои“, подчерта той.

Според Хавличек експулсирането на руските дипломати от Чехия, както и ответната мярка на Русия, са много сериозен момент.

„Фактът, че лишихме Росатом от възможността да участва в търга за АЕЦ „Дуковани“, е много суров отговор. Би било зле, ако се състезаваме кой ще предприеме по-сериозни мерки“, добави той.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments