Борисов даде заявка за президентските избори

Ако има служебно правителство, Бойко Борисов ще влезе в президентската битка. Това стана ясно от думите му пред журналисти, които го чакаха пред болницата за неговото изписват. Борисов не се яви в парламента на изслушване за Плана: Как да се явя така, попита той.

Борисов даде заявка за президентските избори
Източник: пресцентър МС

Борисов отговори на възклицанията на журналистите по темата за президентската битка с аргумента, че не вижда никакво основание да се оттегля от политиката, при положение, че най-много хора са гласували за него, неговата партия и политиката, която водят.

Ако Слави Трифонов не състави правителство при мнозинството, което има от 165 гласа, значи са страхливци, нападна Борисов. На въпрос къде и кога са се развалили отношенията им лидерът на ГЕРБ заяви: «Просто в един момент Слави Трифонов реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу.»

Борисов е уверен, че вече се е сформирало ново мнозинство от 165 гласа и то е на новото задкулисие. Той определи новото мнозинство като брутално.

Той е убеден, че такова единодействие и единогласуване в Народното събрание не може да се постигне без да е имало някъде разговори.

«Излязох, за да не дразня — чувам обаче, че избирателите се били изказали против модела ГЕРБ. Какъв модел ГЕРБ — силни кметове, сега кой ще носи отговорност?»

Борисов пак заяви, както и преди години: «Не му завиждам на Слави Трифонов, ако вземе мандата…»

От ГЕРБ обаче ще бъдат отговорни и ще проведат разговори единствено на светло.

Иначе Борисов обяви преговорните екипи на ГЕРБ: Митов, Дончев и Румен Христов за разговори с «Демократична България» и Митов, Любен Дилов, Калин Вельов за «Има такъв народ». Разпоредил е днес и утре да се проведат срещи, а ако те не са сполучливи още утре връщат мандата — това са намеренията на Борисов и: «Да видим какво не им харесват на тези хора и какво не искат да се направи.»

Бойко Борисов изтъкна на два пъти опита си с коалиции: Знаете ли как се преговаря с Волен Сидеров за геополитическата ориентация на страната и Русия, как се преговаря с Краси Каракачанов за интеграцията на циганите и Република Северна Македония, или с Валери Симеонов за шума по морето, заради което целия хотелиерски бизнес се отдръпна от ГЕРБ?

Борисов засегна и темата за «Росенец», като подчерта, че ГЕРБ не само подкрепят една комисия, но и внасят предложение за това. Лидерът на ГЕРБ нападна съпредседателят на «Демократична България», като каза, че му е сърбал попарата и намекна, но не потвърди, че Христо Иванов е искал да бъде главен прокурор. «Това са хора на задкулисието», заяви Борисов и обясни, че ако едни партньори заявяват, че не поставят никакви условия, значи поставят капан.

Нека да кажат какво искат, ние отиваме честно на преговори?

Коментари:

comments powered by HyperComments