Беларус ще отговори на САЩ за подновяването на санкциите

Беларус планира да отговори на САЩ на решението им да подновят санкциите срещу Минск. Това заяви Министерството на външните работи на републиката, съобщава агенция «БелТА».

Беларус ще отговори на САЩ за подновяването на санкциите

Министерството подчерта, че Беларус може да защити себе си, „без да приема подтикване, без да бъде контролирана отвън и без да се поддава на въздействието на санкциите и ограниченията“.

Беларуската страна заяви, че ще положи всички усилия, включително на международно ниво, за да защити благосъстоянието на хилядите служители на предприятия и беларуските граждани от разрушителните мерки на Съединените щати.

„Запазваме си асиметричен отговор и за американската страна“, се казва в съобщението.

Министерството отбеляза също, че всеки прогрес в отношенията между Беларус и САЩ е възможен само в резултат на взаимно уважителен диалог.

По-рано ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Нед Прайс заяви, че Вашингтон възнамерява да възстанови едностранните санкции срещу девет държавни предприятия на Беларус

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments