Врагът трепна. Байдън мигна първи

Ако обединим всички последни действия на САЩ срещу Русия, ще получим много ясна и разбираема картина. Първо главата на руската държава публично бе наречен убиец. След това ситуацията в Донбас се влоши. НАТО разположи войски до границите на Русия.

Врагът трепна. Байдън мигна първи

Създава се максимално убедителен натиск върху Русия, буквално на ръба на гореща война. Американският каубой вече бе заел бойна поза, протегна ръка към кобура и сложи ръка на ръкохватката на револвера. Давайки на всички да се разбере, че е готов да стреля.

Но целта на САЩ не беше самата война, целта беше само сплашване. Опит САЩ да застанат в силна позиция, да покажат способностите си да създадат сериозни проблеми на Русия. Или да не ги създадат, ако Кремъл унижено позвъни и поиска преговори. Но се оказа обратното.

Изплаши се самият хегемон.

Каква беше целта на САЩ чрез «сплашването» на Русия с ескалацията на конфликта? Факт е, че САЩ имат много големи проблеми с Китай. Днес Китай е основният конкурент на САЩ, а не Русия. Но от Русия зависи кой от тях ще спечели в крайна сметка.

Руската икономика е несравнима с такива гиганти като САЩ и Китай, но военните технологии и ресурсната база на Русия са тежестта, което може уверено да наклони везните към Китай.

В САЩ това го разбират добре. Че без помощта на Китай от Русия, те ще могат да победят „червения дракон“ и да запазят позицията си на хегемон. Но Русия с Китай — това очевидно вече е огрооомен проблем.

Демонстрирайки възможността си да спретнат война в Донбас, да прехвърлят това върху самата Русия и под този предлог да наложат нови и още по-твърди санкции, откъсвайки Европа от Русия и ликвидирайки изграждането на «Северен поток 2», САЩ се опитаха да изтъргуват крайно неудобната за тях сделка.

А именно — да разменят Украйна като пешка в по-крупната игра с Китай, опитвайки се да постигнат ненамесата на Русия в битката между САЩ и КНР на страната на китайските другари. Поне ненамеса. Защото да обърнат Русия срещу Китай, това дори във Вашингтон разбират, че не е възможно.

Но Путин не се изплаши и не позвъни.

Точно обратното.

Кремъл показа, че е готов не само на военно противоставяне със Запада, но и е решен да реши въпроса по най-радикален начин.

Прехвърлянето на руска военна техника и твърдите изявления на руските политици от най-различно ниво ясно показаха на американския каубой, че Кремъл не е мигнал и дори се е протегнал към револвера.

Във Вашингтон не са имали намерение да стрелят, затова и се изплашиха.

Американските кораби, които се бяха насочили към Черно море, направиха един «грациозен» завоооооооой и хвърлиха котва в Крит.

Обаждането на Байдън до Путин означава, че шантажът спрямо Русия не успя.

Че възможните проблеми и поредните санкции не са изплашили Русия, че руснаците нямат намерение да разменят Китай за една пешка под формата на клоун, който така и не успя да се свърже с Кремъл. Макар и много да се опитваше.

Ако Путин бе отговорил по телефона, когато му звънеше Зеленски, то това би означавало слаба позиция, би означавало, че Кремъл е готов да обсъжда с Украйна, само и само да избегне конфликта. Но Москва заяви, че никой не е звънил от Украйна.

Това и принуди да звънне самият Байдън.

Защото ако Русия действително бе решила да разреши «украинския въпрос» по силов начин, т.е. чрез «принуждаване към мир», то САЩ щяха да изгубят лоста за натиск върху самата Русия точно на границата й.

А това не биваше да се допуска.

Затова каубоят Байдън посегна вместо към пистолета към телефона.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments