US посланикът в Русия няма намерение да напуска страната, въпреки препоръките на Москва

Американският посланик в Русия Джон Съливан няма намерение да напуска страната, въпреки препоръките на Москва да замине Вашингтон за консултации. Това съобщи порталът Axios, позовавайки се на източници.

US посланикът в Русия няма намерение да напуска страната, въпреки препоръките на Москва

Според събеседниците на портала, ако руската страна иска дипломат да напусне Руската федерация, тогава той «ще трябва да бъде принуден» да го направи.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва е препоръчала на Съливан да отпътува до Вашингтон за „подробни, сериозни консултации“. Според него помощникът на президента на Руската федерация Юрий Ушаков е направил такава препоръка към дипломата.

Както се съобщава, Ушаков също така е изложил пред Съливан мерките, които руската страна ще предприеме в отговор на санкциите на Вашингтон.

На 15 април президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за налагане на санкции срещу Русия. Санкциите бяха наложени срещу 16 организации и 16 лица, за които се твърди, че уж са свързани с намесата на Руската федерация в американските избори.

САЩ също изгонват 10 руски дипломати. Освен това Министерството на финансите на САЩ забрани на компаниите да изкупуват руския държавен дълг от Централната банка на Руската федерация, Министерството на финансите и ФНБ.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments