Работата на посолството на Чехия в Москва е парализирана

Работата на чешкото посолство в Москва е парализирана. Това се дължи на експулсирането на 20 дипломати, съобщи ТАСС, позовавайки се на първия вицепремиер и ръководител на чешкото външно министерство Ян Хамачек.

Работата на посолството на Чехия в Москва е парализирана

Той поясни, че когато 20 дипломати бъдат изгонени от посолството, а там има само около 30 дипломати, това се отразява негативно на по-нататъшната работа.

„Само консулският отдел функционира. Политическите и икономическите отдели са затворени. Ще трябва да се справим с практически въпроси относно функционирането на посолството“, подчерта Хамачек.

Външният министър уточни, че взетото решение е голям удар за посолството. В бъдеще дипломати от генералните консулства, работещи в други градове на страната, могат да бъдат прехвърлени в чешкото посолство в руската столица.

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви по-рано, че властите подозират руските специални служби в участие в експлозията на склад за боеприпаси във Врбетица. Това е инцидент от 2014 година. В резултат Хамачек обяви, че 18 руски дипломати ще бъдат експулсирани от страната.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments