Правителството на Австрия се договори за «Спутник V»


Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви закупуването на 1 милион дози от руския препарат срещу коронавируса Спутник V, съобщи ТАСС, позовавайки се на изявлението на главата на правителството на републиката.

Правителството на Австрия се договори за "Спутник V"

Предвидено е ваксината да се прилага след регистрацията от Европейската агенция по лекарствата (EMA). Курц също отбеляза, че Спутник V вече се използва в повече от 50 страни по света.

„Очакваме с нетърпение бързата регистрация в EMA, тъй като всяка допълнителна ваксина ни помага да спасяваме животи, да осигурим работни места и да се върнем към нормалното по-бързо“, каза канцлерът.

Според Курц преговорите между Австрия и Русия за закупуването на Спутник V де факто са приключили, тъй като за Австрия покупката на руския препарат се счита за възможна.

Освен това новият министър на здравеопазването на републиката Волфганг Мюкщайн от Партията на зелените счита руския препарат за добър и очаква употребата му след регистрацията в Европейския съюз.

По-рано ръководителят на австрийското правителство заяви, че преговорите с Русия за закупуването на ваксината Спутник V COVID-19 са приключили.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments