Кремъл коментира експулсирането на руски дипломати от Чехия


Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков сподели как Кремъл оценява експулсирането на руски дипломати от Чехия, за които се твърди, че са участвали в експлозията на склад за боеприпаси във Врбетица през 2014 г.

Кремъл коментира експулсирането на руски дипломати от Чехия

„Категорично не сме съгласни с подобни заключения, смятаме ги за провокативни и недружелюбни“, заяви говорителят на Кремъл.

На 17 април чешкото правителство обяви решението си за експулсиране на 18 руски дипломати. Според съобщенията на европейските медии изгонените дипломати уж са били членове на руското разузнаване и са работили под прикритие. Твърди се, че руските специални служби са участвали в експлозия в склад за боеприпаси във Врбетица, Чехия през 2014 г., при която са загинали двама души.

В отговор официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че информацията на чешките власти за 18 руски дипломати е необходима, за да се отклони вниманието от преврата на територията на Беларус, който се подготвя от Запада.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments