ДПС: «Няма да подкрепим БСП, ГЕРБ и БСП са разклонения на БКП»

ДПС ще подкрепи ясното мнозинство за ясни цели и приоритети — това на новите партии в 45-то Народно събрание. ДПС няма да подкрепи предложеното правителство от ГЕРБ. Това заяви Хамид Хамид, депутат от ДПС, в студиото на Нова телевизия.

ДПС: "Няма да подкрепим БСП, ГЕРБ и БСП са разклонения на БКП"

Няма как тази подкрепа да е еднократна, а тя ще е до постигането на тези цели, за което се изискват сериозни законодателни промени, а целта е ускорено икономическо развитие на България. Хамид потвърди, че дори и третият мандат да бъде даден на БСП, той няма да получи подкрепата от ДПС.

«Много са неизвестните за третия мандат, за да кажем в момента каквото и да е. Ако това не се случи — има си конституционна процедура», посочи депутатът.

Хамид Хамид изрази тревогата обаче на ДПС, че в момента разговори между политическите партии не се водят.

«Нормално е да се разговаря, в момента е странно, тъй като нито една партия не комуникира с другите. Меко казано странно и притеснително е, че този диалог не е започнал.»

Затова и по-вероятният сценарий е, според Хамид Хамид, да се стигне до предсрочни избори през лятото. В момента не се вижда готовност за правителство, а по-скоро подготовка за избори, включително и със законопроектите, които се внасят в Народното събрание, които са като за предизборна кампания.

По темата за «Росенец» Хамид Хамид е чул вече всякакви тези и хипотези в сферата на научната фантастика. По думите му обаче е ясна провокацията, която е извършена, но тя не е нито от ДПС, нито от «Демократична България».

«Привържениците на ДПС и ДБ седнаха и си говореха помежду си», посочи Хамид.

В рамките на коментара Хамид Хамид каза, че ГЕРБ и БСП са разклонения на БКП и от движението имат доказателства за общите им действия.

За по-голяма конкретика обаче Хамид Хамид каза, че от движението ще го докажат, «когато му дойде времето». News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments