БСП: Не сме потърсени за разговор с «ИТН», искат да ни натикат към партиите на статуквото

БСП не е потърсена официално за разговор от «Има такъв народ». Това заяви заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова в сутрешния блок на БНТ.

БСП: Не сме потърсени за разговор с "ИТН", искат да ни натикат към партиите на статуквото

По думите й от консултации, разговор и диалог винаги има смисъл в политиката.

Дали има смисъл от тях зависи от политическите партии и президента, но тя не мисли, че сме се придвижили нанякъде след изявленията на партиите. Според Анастасова ИТН имат тактика и нямат достатъчно готовност за някакви по-конкретни заявки и изявления, може би е и комплексно. С БСП все още не са водени никакви неформални разговори.

Тя посочи, че всеки един човек трябва да помисли и да си направи изводите коя партия е била на протестите. Дали ИТН е партия на протеста, оцениха хората, отчете Анастасова, според която делението на партии на протеста или не е изкуствено и е привнесено като оценка и позиция в политиката с определена цел — БСП да бъде натикана към партиите на статуквото.

Тя не мисли, че БСП ще бъде заобикаляна по важни позиции в парламента, а влезлите партии трябва да си говорят и да уточняват позиции. Когато искаш подкрепа от даде на партия, няма как да не разговаряш с нея. Как да дадем на сляпо подкрепата си, запита Анастасова.

Ирена Анастасова разчита на здравния разум, защото все пак социалистите не предлага космически неща, а неща, които интересуват хората, твърди тя.

Симеон Янев, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments