Великобритания подкрепя Чехия в намерението й да експулсира руски дипломати

Британският външен министър Доминик Рааб обяви подкрепа за намерението на Чехия да експулсира 18 руски дипломати, след като обвини Руската федерация в участието на специалните служби в експлозията в склада за боеприпаси през 2014 г. Това съобщи РИА Новости.

Великобритания подкрепя Чехия в намерението й да експулсира руски дипломати

„Великобритания напълно подкрепя нашите чешки съюзници, за да покаже докъде могат да стигнат руските разузнавателни служби в опитите си да провеждат опасни и враждебни операции в Европа. Това демонстрира поведението на Москва“, каза Рааб.

По-рано чешките власти решиха да изгонят 18 руски дипломати. Според европейските медии изгонените дипломати уж са били руски разузнавачи и са работили под прикритие. Властите на републиката взеха решението, когато разбраха, че руските специални служби са замесени в експлозия в склад за боеприпаси в Чехия през 2014 г., при която загинаха двама души.

По-късно това решение беше коментирано от официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова и заместника на Държавната дума Дмитрий Новиков.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments