В Съвета на федерацията предложиха да се наложат санкции срещу Чехия поради експулсирането на дипломати

Сергей Цеков, член на международния комитет на Съвета на федерацията на Русия, обяви необходимостта от налагане на санкции срещу Чехия, предаде РИА Новости.

В Съвета на федерацията предложиха да се наложат санкции срещу Чехия поради експулсирането на дипломати

„Мисля, че на Чешката република трябва да бъде даден отпор под формата на много сериозни санкции за нейната икономика и социална сфера. Какви ще бъдат мерките за реагиране ще бъдат определени от правителството“, каза сенаторът.

Той добави, че трябва да се даде твърд отговор на ситуацията с експулсирането на 18 руски дипломати. Според Цеков Прага следва политиката, наложена от Съединените щати, докато в някои случаи действа дори по-сурово от европейските си партньори.

Освен това сенаторът нарече «абсолютно необосновани» обвиненията срещу Русия за участие в експлозията на склада за боеприпаси във Врбетица.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments