В Молдова Социалистическата партия поиска оставката на президента


В Молдова Социалистическата партия поиска оставката на президента на страната Мая Санду, обвинявайки я в антиконституционен заговор. Това съобщи бившият президент на страната Игор Додон във своя Facebook.

В Молдова Социалистическата партия поиска оставката на президента

„Социалистическата партия счита, че Майя Санду лично е участвала в антинационален и антиконституционен заговор срещу нашата страна и нейния народ. Искаме оставката на Maйя Санду и провеждането на предсрочни президентски избори в Република Молдова“, написа Додон във Facebook.

Додон заяви още, че партията оценява решението на Конституционния съд за разпускане на парламента «като конституционен преврат с цел установяване на режим на външна администрация в Молдова в интерес на чуждестранните куратори».

По-рано беше съобщено, че Санду ще изпратила искане до Конституционния съд за иницииране на разпускането на парламента на републиката.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments