SZ: Украйна е безсилна, Русия ще се стовари с цялата си военна мощ

Авторът искрено вярва, че Русия планира да завземе Донбас, а Западът си затваря очите пред това. Според него както руският език в Източна Украйна, така и бунтовете в Донецк и Луганск през 2014 г. са признаци на „пълзяща анексия“ от страна на Русия. Присъединяването на Донбас по модела на Крим е само въпрос на време!

Превод от Süddeutsche Zeitung (Германия):

SZ: Украйна е безсилна, Русия ще се стовари с цялата си военна мощ

Не е изключена окупацията на Донбас. Но Западът се преструва, че това е мирен процес на регулиране.

Кремъл разполага мощни въоръжени сили. Московският военен анализатор Павел Фелгенхауер смята, че в страната са разположени стотици хиляди войници, много от които се насочват към границата с Украйна. Официалната обосновка е следната: само през април в Русия са проведени над 4000 военни учения, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Според Сергей Марков, близък до Кремъл политолог, Русия показва на света, че е готова във военно отношение за по-мащабен конфликт от този в Донбас.

Война, в която Русия ще завземе големи украински територии и например сухопътния път до Крим, е малко вероятна. Разбира се, украинската армия не е сериозен противник за Русия.

Дмитрий Козак, заместник-ръководител на президентската администрация, заяви, че Русия може да бъде принудена да защитава своите граждани в Донбас.

„Всичко зависи от мащаба на пожара.

Ако там има, както казва нашият президент, Сребреница, ние, видимо, ще бъдем принудени да застанем в защита», отбеляза той.

Украинците са безсилни. Във военно отношение дори след модернизацията на армията си те няма да могат да върнат Донбас в продължение на много години.

Путин няма да се поколебае да се противопостави на Украйна с цялата си военна мощ.

Източник: https://www.sueddeutsche.de/meinung/ukraine-russland-krieg-donbass-1.5261322

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments